Yukigassen is een razendsnelle en officiële sport afkomstig uit Japan. Het is in het kort een sneeuwballengevecht met spelregels waarbij een vlag beschermd/gestolen moet worden. De sneeuwballen worden door de teams zelf gemaakt met een speciaal apparaat. Dit zijn er 90 per team per wedstrijdje. Om te zorgen dat alles eerlijk en veilig verloopt zijn er 3 scheidsrechters per veld en hebben de deelnemers o.a. een speciale helm met gelaatsbeschermer op. Een Yukigassen-team bestaat uit 7 veldspelers, 1 captain (naast het veld) en evt. een aantal wissels.


[one_half] Yukigassen – the snowball game

Een wedstrijd yukigassen gaat razendsnel. De teams krijgen slechts 3 minuten de tijd om de vlag van de tegenstander te veroveren. De competitie wordt op maat opgezet.

Yukigassen wordt gespeeld op een veld van 40 x 10 meter. Op het veld staan verschillende obstakels waar de spelers zich achter kunnen verschuilen voor de sneeuwballen van de tegenstander. Het speelveld en de obstakels hebben officiële, internationaal vastgelegde afmetingen. Elk team heeft op de eigen speelhelft een vlag staan die zij moet beschermen tegen aanvallen van de tegenstander. Het veroveren van de vlag van de tegenstander levert de winst in de periode op!

[/one_half] [one_half_last] Uitgebreide speluitleg


[/one_half_last] [separator type=”invisible”]


Yukigassen Holland is niet locatie gebonden. Een vlak terrein van 40 bij 10 meter is voldoende om deze unieke sport zomer en winter te spelen. Zorg voor sensatie en speel Yukigassen op het strand!